Global virksomhed ledte i hele Europa – valget faldt på Aabenraa

SAP Software Solutions har købt to datacenter-egnede erhvervsgrunde af Aabenraa Kommune i henholdsvis Kassø og Padborg. Det er dog endnu ingen konkrete planer om at bygge, oplyser selskabet.

 

Læs den originale artikel fra JydskeVestkysten her: https://jv.dk/artikel/global-it-koncern-k%C3%B8ber-to-datagrunde-i-aabenraa-kommune

 

Aabenraa Kommunes drømme om at blive landets datacenter-hovedstad har fået ny næring.

Efter amerikanske Apple overraskende valgte at droppe sine planer om et stort datacenter i Kassø sidste år, har den tyske it-koncern SAP Software Solutions nu købt to datacenter-egnede grunde på hver 15 hektar i henholdsvis Padborg og Kassø. Således slutter SAP sig til Google, som for et par år siden ligeledes købte en grund i Kassø med henblik på at bygge et datacenter.

Grundene er selskabets første i norden, og de er købt, så der kan handles hurtigt, hvis der skulle opstå et behov for datacentre i Danmark, oplyser selskabet.

– Hos SAP investerer vi konstant i vores cloud-infrastruktur, så vi bedst muligt kan betjene vores 440.000 kunder over hele verden. Derfor er det indledende arbejde med at finde optimale datacenter-egnede grunde en vigtig opgave. Selvom der pt. ikke er planer om at bygge på grundene, betyder det, at SAP nu kan reagere hurtigt og etablere datacentre i Danmark, hvis behovet opstår, udtaler Jørn Jacobsen, administrerende direktør i SAP Danmark, i en skriftlig kommentar, hvor det også fremgår, at SAP har valgt at købe grundene efter grundige undersøgelser på tværs af Europa.

– Adgang til vedvarende energi, Danmarks geopolitiske stabilitet og compliance ift. datasikkerhed er blandt de vigtige årsager til, at SAP har valgt at investere i Danmark, lyder det fra selskabet.

Fortsætter i sporet

SAP har hovedkvarter i Waldorf, og navnet står på tysk for Systeme, Anwendungen und Produkte – på dansk: systemer, applikationer og produkter. Virksomheden udvikler IT-systemer, der overordnet set anvendes til virksomheders interne processer inden for eksempelvis økonomi, lagerstyring og indkøb.

Købet glæder borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen (V).

– Det passer jo godt med vores datacenterstrategi, som blandt andet går ud på at tiltrække flere datacentre. Nu har vi både Google og SAP – desværre ikke længere Apple – og jeg er glad for, at vi fortsætter i det her spor, og at der er nogen, der interesserer sig for Aabenraa, siger han.

Datacenterstrategien blev vedtaget i efteråret 2018 og har blandt andet det delmål, at kommunen i 2022 skal huse to datacentre i drift, mens ydereligere to skal være under planlægning.