Microsoft-investering understreger Danmarks styrker for datacentre

PRESSEMEDDELELSE

Softwaregiganten har i dag offentliggjort sin hidtil største investering i Danmark nogensinde med opbygningen af en ny dansk datacenterregion på Sjælland. Investeringen i egne datacentre i tre store serverhaller beløber sig til et ikke oplyst milliardbeløb, og den understreger Danmarks stærke position i den internationale konkurrence.

“Investeringen er et udtryk for vores store anerkendelse af Danmarks grønne og digitale lederskab globalt, og vores ønske om at bidrage positivt til Danmarks fremtid,” siger Brad Smith, President i Microsoft.

De store investeringer blev offentliggjort i Microsofts danske hovedkvarter i selskab med bl.a. finansminister Nicolai Wammen, hvilket understreger betydning af den nye investering.

“Vi får nu endnu en stor investering fra den meget globale branche, og det understreger, at vi har rigtigt meget at byde herhjemme, når det gælder digitalisering og bæredygtig drift af datacentre,” påpeger Henrik Hansen, direktør for brancheforeningen Datacenter Industrien.

“Udover de mange danske kvaliteter med bl.a. god infrastruktur, meget stabil strømforsyning, og en veluddannet arbejdsstyrke, kan vi også tilbyde grøn energi og mulighed for udnyttelse af overskudsvarmen. Det er stærke kort, vi har på hånden, så vi forventer endnu flere investeringer i fremtiden.

Microsoft vil udelukkende bruge strøm fra vedvarende energi på sine nye danske datacentre. Det er samtidig målet at nedbringe affaldsmængden til et rundt nul i 2030, ligesom en meget høj andel af det elektroniske affald skal genanvendes.

For uddybning og yderligere kommentarer kontakt:

Direktør i sekretariatet for Datacenter Industrien, Henrik Hansen, mobil 40 13 44 74