UDDANNELSESUGEN – UGE 41 ”Data Center Specialist” på Fredericia Maskinmesterskole

I sidste uge fik elever på Fredericia Maskinmesterskole og UCL, muligheden for at blive undervist i datacenterområdet fra topeksperter i branchen. Eksperter fra branchen inkluderede blandt andet DataCenterGruppen, Facebook, NNIT, Rentaload, Fuzion Climaventa, PM Energi, Starline, Legrand og Autronica.

af Arnth B. Nielsen, DataCenterGruppen

Alle sejl var sat til, da uge 41 skulle gennemføres, men grundet corona-restriktionerne, måtte en del af undervisningen foregå via Microsoft Teams.

Mandag begyndte med at Arnth B. Nielsen fra DataCenterGruppen og formand for Skills Gruppen Datacenter Industrien, bød velkommen til uddannelsesugen, samt havde et indlæg, om hvorfor det er så vigtigt, at vi uddanner unge mennesker til branchen.

Martin Vang Jeppesen fra NNIT havde et indlæg om, hvilke arbejdsopgaver der udføres i et datacenter. Martin har desuden skrevet en ”case”, som de studerende skal arbejde med frem til uge 47, hvor de skal fremlægge deres løsninger for denne opgave i plenum.

Dagen sluttede med et oplæg fra Niras A/S, hvor Christian Rueløkke gennemgik rådgiverens rolle i forbindelse med etablering af et datacenter, både før opstart og under opførelse.

Tirsdag bød på en række udenlandske undervisere, hvor Pierre-Luc Barbe fra Rentaload gennemgik forskellige løsninger på test af et datacenter, samt illustrerede vigtigheden af dette før datacentret kommer i drift.

Han lagde op til Ekkosense, som fortalte om det energieffektive datacenter, og hvordan dette kan være med til at reducere omkostninger samt forbedre PUE.

Tirsdagen sluttede med Andrea De Zuani fra Climaventa. Andrea gennemgik de grundlæggende kølingsprincipper for IT-køling, hvorefter kollegaen Giacomo Gatti fortalte om chiller teknologien i et datacenter.

Onsdag var dagen, hvor Multi Køl Energi A/S René Lyngø præsenterede 2 data center cases, samt hvilke muligheder der findes indenfor redundante køleløsninger og de forskellige metoder, der anvendes for køling af datacentre.

Dagen sluttede med 2 indlæg fra PM Energi, hvor salgschefen Anders Olesen fortalte om generatorprincipper. Herefter overtog kollegaen Jesper Stripp, produktansvarlig for UPS hos PM Energi, som gennemgik de forskellige UPS-teknologier, samt brugen af UPS i datacentre.

Torsdag var lagt i hænderne på produktspecialister, som alle beskæftiger sig med løsning på strømovervågning og distribution af strøm i datacentre.

Vi fik først en introduktion til Socomec. Remy Fassler, Sales Manager Denmark, Sweden, Norway havde et meget spændende indlæg, der fortalte Socomec`s historie.

Alex Metcalfe, som er Transversal Offer Manager for Socomec, fortalte blandt andet om ”power switching” løsninger for datacentre applikationer. Derefter gennemgik kollegaen Jerome Nuss deres power monitoring løsninger for datacentre applikationer.

Efter frokost præsenterede Starline deres løsninger for strøm distribution med deres Starline Busway system. Dette blev præsenteret af den nye Sales Manager, Carsten Verwaard, som havde allieret sig med sin Application Engineer II Andy West.

Dagen sluttede med en præsentation af Jesper Batsbjerg, som salgschef, Nordics, for Legrand. Her fik eleverne præsenteret et hav af anvendelsesmuligheder for PDU i datacentre.

Fredagen begyndte med et indlæg fra Autronica Fire & Security A/S, hvor Kasper Johansen gennemgik forskellige løsninger indenfor branddetektering i datacentret, samt de forskellige slukningsmidler.

Vi havde også et spændende indlæg fra Fuzion A/S, hvor den Adm. Direktør Per Claus Henriksen, havde et indlæg om det modulære data center, samt selveste opbygningen af datacentres infrastruktur.

Efter frokost havde vi fornøjelsen af et indlæg af Morten Tidemand fra Facebook, som fortalte om de generelle procedurer hos Facebook, samt hvordan det er at arbejde i et hyperscale datacenter.

Ugen sluttede med et oplæg af Arnth B. Nielsen fra DataCenterGruppen. Her blev der sat fokus på den fysiske sikkerhed i et data center, hvilke regler der gælder i planlægningsfasen, samt hvilke myndigheder der involveres.

Ugen blev afsluttet med feedback fra de studerende, som tages med til planlægningen af næste hold til data centerspecialistugen.

Der blev gjort en stor indsats af alle involverede, for at det skulle lykkedes at gennemføre programmet, trods udfordringerne med COVID-19 restriktioner. En stor tak til alle som deltog, både leverandører, de studerende, IT-afdelingen på Fredericia Maskinmesterskolen, samt udvalget for Skills & Education i DDI; Martin Vang Jeppesen fra NNIT og Christian Rueløkke fra Niras.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Kontakt:

DataCenterGuppen

Salgschef/Datacentre

Arnth B Nielsen

Formand Skills & Education- Datacenter Industrien

Mobil:+45 41 57 77 08