Google bekræfter byggestart i Fredericia

Byggeriet af Google’s femte datacenter i Europa – og det første i Danmark – er nu officielt skudt i gang i Taulov ved Fredericia. Sidste sommer bekræftede Google købet af den 73 hektar store grund, ligesom man også har sikret sig en 131 hektar stor grund i Kassø ved Aabenraa.

Google oplyser, at valget af Danmark bl.a. skyldes digital infrastruktur af høj kvalitet og opbakning til vedvarende energi, og derfor investerer man nu 600 mio euro, svarende til ca. 4,5 mia. kr. i Fredericia.

Her vil Google anvende 100 pct. CO2-fri energi fra vindmøller og solceller til at drive det nye datacenter, hvor ambitionen er, at det skal blive et af de mest energieffektive i landet.

Byggeriet ventes at være i gang frem til 2021, og analyser fra konsulenthuset Copenhagen Economics forudser ifølge Google 1.450 årlige job i byggefasen samt omkring 150-200 job til selve driften af datacentret.

Googles lokale repræsentant fortæller desuden til Fredericia Dagblad, at man vil involvere sig meget i lokalsamfundet, og bl.a. allerede drøfter samarbejde med lokale uddannelsesinstitutioner.

Læs Fredericia Dagblads omtale

 

Læs Googles egen nyhed om byggeriet