Esbjerg Kommune bekræfter stor Facebook-investering

Forleden kunne dagbladet Jydske Vestkysten fortælle, at Facebook står bag et nyt, stort datacenter ved Esbjerg, og borgmester Jesper Frost Rasmussen, Esbjerg Kommune, bekræfter nu den oplysning.

I en artikel i dagens udgave af Jydske Vestkysten bekræfter han, at Facebook vil investere i et nyt stort datacenter i det østlige Esbjerg, lige ud til motorvej E20.

“Jeg kan bekræfte, det er Facebook, der har interesse i at der bliver skabt grundlag for at kunne bygge et datacenter i Esbjerg,” siger Jesper Frost Rasmussen efter at have indhentet grønt lys hos Facebook til at bekræfte avisens oplysning.

“Som kommune og professionel samarbejdspartner skal vi håndtere sager med stor fortrolighed, og når en virksomhed ikke selv ønsker offentlighed, så må vi som kommune håndtere sagen, som vi har gjort,” fortæller han videre om baggrunden for at holde kortene tæt til kroppen indtil nu.

Ifølge forslaget til lokalplan omfatter projektet et område på hele 214 hektar, hvor Facebook planlægger at opføre ca. 170.000 kvm bebyggelse med datahaller, administrations-, logistik- og servicebygninger.

Se forslag til lokalplan

Se visualiseringer fra Cowi

Derudover vil Energinet opføre en højspændingsstation med et areal på ca. 30.000 kvm med tilhørende transformer-station. Desuden skal der i tilknytning til datahallerne opbygges et nødstrømsanlæg placeret i generatorgårde med et samlet befæstet areal på ca. 60.000 kvm.

 

Visualisering: Cowi – fra bilag til VVM-redegørelse