'Hygge' var nøgleordet, og hygge var der i rigt mål lige fra start, da 98 internationale gæster fra datacenterindustrien blev budt velkommen til 360 dcLounge i Udenrigsministeriets flotte, historiske Eigtveds Pakhus i København.
Det var starten på tre spændende – og hyggelige – dage med fokus på mulighederne i den danske datacenterindustri. Besøget var arrangeret i et samarbejde mellem Grass Events, Invest in Denmark og Datacenter Industrien, der bød på et flot og vellykket program for de internationale gæster.
Monica Grass fra Grass Events gennemgik først programmet og forsøgte sig med en beskrivelse af den svært definerbare danske 'hygge', der gik som en uformel tråd gennem de tre dages besøg og networking.
Steen Hommel, chef for Invest in Denmark, understregede i sin velkomst, at datacenter branchen er et stærkt fokusområde for Danmark.
"I bidrager til vores vækststrategi, og derfor gør vi også meget ud af at lytte til jeres behov. Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden – både hos borgere, virksomheder og det offentlige – og der er mange muligheder i datavæksten," sagde Steen Hommel.
"Derfor er datacentre også i fokus hos regeringen, og generelt er danskerne meget åbne overfor forandringer – med de udfordringer, det giver. Det gælder f.eks. også hos fagforeningerne, der ser muligheder fremfor trusler. Vi har et fælles syn på potentialet i en 'Industri 4.0', og I vil møde mange parter her i Danmark, som er meget åbne overfor de ændringer, der kommer."
Invest in Denmark-direktøren fremhævede også en central, menneskelig faktor ved at lave forretninger her i landet.
"Tillid er en vigtig del af ligningen, og den vil I møde meget af rundt omkring. Og tillid er selvfølgelig også en naturlig del af omgangen med data," understregede Steen Hommel.
"I vil profitere af denne tilgang, hvis I investerer i Danmark, og det samme gælder vores gode infrastruktur. Generelt har vi set en meget positiv udvikling, siden Apple annoncerede sin investering i Viborg, med en lang række store investeringer, der bidrager til mulighederne her i landet."
Hans kollega Martine Kildeby, Investment Manager for Invest in Denmark med base i München, fulgte op med at fremhæve den nemme adgang til viden om de danske muligheder.
"Vi er lokaliseret over hele verden, så I kan bruge os som access point, og vores lokale eksperter har direkte adgang til kommuner og virksomheder i hele landet. Efter at have hjulpet Apple, Facebook og Google med etablering i Danmark, er vi godt integreret i datacenterbranchen," påpegede Martine Kildeby.
"Danmark er rated som et af de nemmeste lande i verden at gøre forretninger i – alt er meget fleksibelt og agilt. Når danskerne vil have noget, arbejder vi i samme retning, baseret på tillid, og det får processerne til at gå meget hurtigt. F.eks. at komme i kontakt med kommunen på en times tid eller få en byggetilladelse på seks uger," fremhævede hun.
Special Advisor Kim Schultz fra Invest in Denmark – der sikrer forankringen lokalt via placering i Region Syddanmark – pegede på de stærke, overordnede faktorer, der taler for etablering i Danmark.
"Investorerne bag de senere års store etableringer ser Danmark som et sikkert og stabilt land med meget grøn energi. Det er baseret på en bred, politisk aftale om et fossilfrit samfund i 2050 og meget høje ambitioner om genbrug af ressourcer, f.eks. overskudsvarmen," understregede Kim Schultz.
"Danmark har gode internationale elforbindelser til Norge, Sverige, Tyskland og snart også Holland, ligesom vi har en række direkte, internationale dataforbindelser. Det gælder dels det kommende Havfrue-kabel, dels et nyt kabel direkte fra Dublin til Esbjerg. Så vi ser fundamentet til langt flere aktiviteter i Danmark," fastslog Kim Schultz.
Den indledende dag inkluderede også et besøg hos Interxions datacenter, hvor delegationen både fik at se og høre om Interxions brug af grundvand til køling af deres datacenter og samarbejdet med Viegand Maagøe om belysning af forretningsmodellen for genbrug af overskudsvarme fjernvarmenettet. Dagen sluttede med middag og hygge på et bryggeri og overnatning i København, inden turen gik videre til Odense og Kolding næste dag.
Her bød 360 dcLounge bl.a. på bustur forbi Facebooks store byggeplads, besøg på Odense Rådhus med indlæg fra Joost Nijhoff, direktør for Invest in Odense samt fra Facebook og Fjernvarme Fyn, der kunne fortælle om de tekniske detaljer bag overskudsvarmeprojektet, hvor Facebook vil opvarme 2000 husstande i Odense. Sidste stop på dagen var hos APC Schneider Electric Tecnology Center i Kolding, hvor et team af passionerede fagfolk gav en rundvisning af deres nyeste systemer og teknologier.
Programmets sidste dag i Viborg rummede bl.a. bustur forbi det store Apple datacenterbyggeri i Foulum, fulgt af besøg hos Agro Business Park med præsentationer fra bl.a. Datacenter Industrien, hovedentreprenør M+W Group samt Viborgs borgmester Ulrik Wilbek.
Contact us
ADDRESS
Erik Ejegodsvej 16
8800 Viborg
Tel: +45 7825 5151
Info@datacenterindustrien.dk
Danish Data Center Industry | Udviklet af ejlskov.design